Εάν χρειαστεί να μεταφέρετε κάποιο μουσικό όργανο τότε είναι πολλά πράγματα τα οποία θα πρέπει να σκεφτείτε και να υπολογίσετε για να αποφασίσετε ποιος θα είναι τελικά ο τρόπος με τον οποίο θα κάνετε αυτή τη μεταφορά. Κάθε μεταφορά μουσικού οργάνου είναι όμως διαφορετική ανάλογα και με το όργανο που μεταφέρεται.

Ας πάρουμε λοιπόν για παράδειγμα τη μεταφορά πιάνου. Εάν χρειαστεί να μεταφερθεί το πιάνο που έχουμε στο σπίτι μας τότε υπάρχουν πολλοί παράγοντες που θα πρέπει να ελέγξετε προκειμένου να αποφασίσετε με ποιο τρόπο θα οργανώσετε τη μεταφορά του πιάνου σας. Η μεταφορά πιάνου μπορεί να γίνει με δύο τρόπους. Μπορείτε να την αναθέσετε σε κάποια μεταφορική εταιρία και μπορείτε να την οργανώσετε μόνοι σας.

Σίγουρα υπάρχουν θετικά και αρνητικά και στις δύο περιπτώσεις. Στην πρώτη περίπτωση σίγουρα θα δώσετε κάποιο αντίτιμο για τις υπηρεσίες που θα σας παρέχει η μεταφορική εταιρία . Στη δεύτερη περίπτωση το κόστος θα είναι φυσικά σχετικά μηδαμινό. Ποιος είναι όμως ο πιο ασφαλής τρόπος για να γίνει η μεταφορά του πιάνου σας? Σίγουρα όμως εάν αναθέσετε τη μεταφορά του πιάνου σας σε μία μεταφορική εταιρία θα είστε πολύ πιο σίγουροι ότι το πιάνο σας θα φτάσει σώο στον προορισμό του!